Aranyszív alapítvány

Számlaszám: ERSTE 11600006-00000000-66296548

Az alapítás:

Az "Aranyszív" a gyermekekért közhasznú Alapítvány 2006-ban új közoktatási intézményt alapított azzal a céllal, hogy megvalósítsa az oktatás - nevelés fejlesztését, a korszerű műveltség terjesztését, a XXI. század munkavállalóinak, állampolgárainak színvonalas képzését, melyet a „SZAK-MA” Általános Iskola és Középiskola működésének elsődleges céljául tűzött ki.

Alapvető célkitűzésünk:

Az alapító az iskolarendszerű oktatás és felnőttképzés változatos, rugalmas és korszerű szervezési formáiban, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő szakterületen, a tanuló lehetőségeihez maximálisan alkalmazkodva kívánja szolgálni a közoktatás ügyét, az élethosszig tartó tanulás megvalósítását, azzal az alapvető céllal, hogy Kelet - Magyarország térségében a humánerőforrás fejlesztését, minőségi állapotának javulását segítse elő.

Kisebbségek támogatása:

Az iskola alapító okirata szerint kiemelten támogatni kívánja a roma kisebbséget, valamint az eltérő kisebbségű rétegeket. Fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség, a diszkrimináció ellenesség, valamint a személyes egzisztencia megteremtéséhez szükséges képzettség biztosítását.

„Aranyszív a gyermekekért” Közhasznú Alapítvány weboldala a következő címen érhető el:

www.aranysziv.hu