FELHÍVÁS

Új beiratkozók diákigazolvány igénylése

2019/20 tanévben

Az új beiratkozók diákigazolvány igényléséhez segítséget nyújt a Köznevelési diákigazolvány igénylés folyamatábra, valamint az alábbi, pontokba szedett részletesebb tájékoztatás.

Diákigazolványok postázásával kapcsolatos információk

2019/20 tanévben

2017. január 1. napjától megváltozott a diákigazolvány kipostázásának menete.

A változás első ütemeként az okmányirodai kézbesítés szűnt meg, így a külföldi lakcím feliratot és a településszintű lakcímet tartalmazó, valamint a lakcímen át nem vett kártyák kézbesítése az Oktatási Hivatalba történik. A Hivatal a küldeményeket intézményenként csoportosítva, az intézmény címére küldi meg, ezért kérjük, hogy ott keressék ezen diákigazolványokat.

A második ütemben 2017. február 15. napjától a lakcímre történő postázás is megszűnik, és minden igazolvány az intézményekbe érkezik. Kérjük, hogy a diákigazolványok átvételéről az oktatási intézményben érdeklődjenek.

Kérjük, hogy a lakcímen át nem vett igazolványokat ne az Okmányirodában vagy Kormányablakban keressék, mert azokat az Oktatási Hivatal az intézményekbe küldi tovább.


___________________________________________________________________


FELHÍVÁS

Tájékoztatás a családi pótlékra való jogosultság feltételeiről

Kedves hallgatók, tisztelt érdeklődők!

Tájékoztatom Önöket, hogy iskolarendszerű képzés esetén, esti tagozatos munkarendben családi pótlékra jogosult az a tanuló, aki a 20. életévét az adott tanévben tölti be. A támogatás ebben az esetben a tanév végéig jár.

A családi pótlék igénylésével kapcsolatosan a titkárságon kérhet további tájékoztatást.